Kastetapahtumat

Vauvan, taaperon tai isommankin lapsen voi tuoda kastettavaksi yleiseen kastetapahtumaan. Puitteet ihanaan kastejuhlaan ovat valmiina, eikä käytännön järjestelyistä tarvitse huolehtia. Seurakunnan kastetapahtuma on vaivaton vaihtoehto.

Pappi kastaa vauvaa Tampereen Aamukaste-tapahtumassa.
Aamukaste-tapahtumia järjestetään Tampereella pari kertaa vuodessa. Samassa ristiäishetkessä kastetaan kahdesta neljään lasta.

Kastetapahtumien suosio kasvaa

Moni seurakunta eri puolilla Suomea järjestää kerran tai kaksi kertaa vuodessa kastetapahtuman, johon kuka tahansa on tervetullut kastamaan lapsensa. Tunnelma on käsin kosketeltava, kun pappi kastaa kirkossa kymmeniä lapsia pitkin päivää. 

Kastetapahtuma on helppo ja vaivaton tapa hoitaa lapsesi kastaminen. Se on erinomainen mahdollisuus kastaa esimerkiksi sisarukset samaan aikaan. Voit tuoda kastettavaksi vauvan, taaperon tai isomman, alle 15-vuotiaan lapsen. Seurakunta luo kauniin tunnelman kastejuhlaan ja tarjoaa läheisillesi kakkukahvit toimituksen jälkeen.

Kysy lisää seurakunnastasi

Kastetapahtumista saat tarkempaa tietoa seurakuntasi nettisivuilta tai kirkkoherranvirastosta. Jos omassa seurakunnassasi ei vielä järjestetä kastetapahtumia, kannattaa esittää toive sellaisen järjestämisestä. Seurakunnat pyrkivät parhaansa mukaan toteuttamaan vanhempien kastetoiveita.


Jaa