Ristiäisten järjestäminen

Pienen lapsen vanhemmilla on muutakin puuhaa kuin juhlien järjestäminen. Arki saattaa olla yhtä kaaosta, ja oma jaksaminen voi tuntua haasteelta. Elämä on täynnä uusia asioita, unettomia öitä, itkua ja nauruakin. Ristiäisten järjestämisen ei tarvitse olla ponnistus, jossa kaikki pitää tehdä itse. Juhlan voi järjestää kirkossa, kotona, ravintolassa tai vaikka isovanhempien luona. On tärkeää, että juhla tehdään perheen ehdoilla, ja siitä tulee omannäköinen.

Perinteiden äärellä

Toisille kasteeseen liittyy suvun perinteitä, toiset taas haluavat luoda uusia. Lapselle voi kerätä rukouksia, viisaita ajatuksia tai kauniita runoja muistikirjaan. Rukouskiviä voi kerätä lasipurkkiin tai rukoushelmiä punoa helminauhaan. Kastemekkoon voi kirjailla aina uuden nimen, jolloin se tallettaa suvun nimiä jälkipolville. Voisiko lapselle istuttaa puuntaimen pihaan? Tai kaataa kasteveden tärkeän puun juurelle? Kasteesta syntyy pitkälle kantavia muistoja ja perinteitä, kun läheiset saavat osallistua lapsen juhlaan eri tavoin. Seurakunnissa on myös omia perinteitä. Monesta kirkosta löytyy kastepuu, johon ripustetaan kastetun lapsen nimi.

Pienen budjetin ristiäiset

Ristiäisten ei tarvitse olla suuri rahallinen panostus. Tunnelmallinen juhla syntyy myös vähällä vaivalla ja rahalla. Kastetoimitus ja oman seurakunnan papin saapuminen juhlapaikalle eivät maksa mitään. Seurakunta tarjoaa juhlatilat käyttöönne yleensä maksutta, ja yhä useammin tarjoilut järjestetään nyyttäriperiaatteella. Muistathan, että ikimuistettavan juhlan tekevät ihmiset – etenkin se päivänsankari, jonka ympärillä koko tilaisuus pyörii.

Herkullinen suklaatorttu ja pensasmustikoita

Juhlatarjoilut

Perinteiset kakkukahvit vai rennot nyyttärit? Kata tarjoilupöytä oman makusi mukaan suolaisella tai makealla, pienesti tai isosti. Muista pyytää apua – kummit ja anopit osallistuvat varmasti mielellään kestitsemiseen!

Jaa